Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Tomek Gajda Anita F Krzysztof .I Rafal Madejczyk kasial1 Ewelina Mróz Patryk æsj Krzysztof J Bet5 Kamil Urbankiewicz rapa72 AgaSzczypak Patrycja11651 nezka00 (7883 niezalogowanych)
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
zapomniałem dodac, ze czesia tez lubie : )
zeby nie było, ze czesio jest peeee
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Tłumacz
(kasiatlumacz)
Wiking
Cześć! Oferuję polsko-norweskie tłumaczenia przysięgłe, CV i nie tylko. Zachęcam do kontaktu na tlumacz@multinor.no lub pod nr tel.: z Polski + 48 (58) 743 07 53 lub z Norwegii + 47 21 999 409
Zgłoś wpis
12 Posty
Nati Nowak
(Nati99)
Wiking
nie pracuje na czarno ! jest to troszke dziwna sytuacja, na poczatku zostałam zatrudniona jako pomoc ,jednak sie okazała ze nie jestem " zielona " ukończylam kurs by pracowac na poczcie , moge pracowac na kasie i przy totku. to jest siec coop mega z tym ze sklep jest duzzo mniejszy i z pewnoscia na innych warunkach przyjmuja pracowników.
DZieki za wszystkie odpowiedzi te miłe i te nie miłe :}}} pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Nati Nowak
(Nati99)
Wiking
marianek to chyba lewa noga wstał , ja tu nieśmiło zadałam pytanko a tu zaraz tak z grubej rury ...brrrrludzi to tak ciezko czasami zrozumieć specjalne pozdro
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Stawka waha sie wraz z wiekiem pracownika i ilością lat przepracowanych, wpływa też na nią ewentualne wykształcenie handlowe. Ja takiego nie mam, doświadczenia też nie miałam, jestem po 30 i dostałam rok temu 139,14 brutto podstawy, tzn. popołudniami, wieczorami, weekendy, dni przedswiąteczne są ekstra płatne. Po niecałym roku pracy zarabiam teraz 145,14 podstawy. W kantynie dostałam 143,00 czyli też porównywalnie. Rewelacji wiec nie ma, bo to są jedne z najniższych stawek. Lata pracy dają dużo, bo moje koleżanki Norweżki zarabiają 180-190 za godzine jako podstawa. Dziewczyna z 5-letnim stażem 3 lata starsza ode mnie ma 176,00. Całkiem nieźle uważam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
pszczolka miodowka
(pszczoleczka)
Wiking
To wszystko zalezy od tego czy pracodawca trzyma sie taryfy plac, a niestety wszyscy tego nie robia. Zapytaj go o to. Stawka za godzine wedlug taryfy uzalezniona jest od miedzy innymi twego wieku i doswiadczenia. Ja np. pracuje w sklepie z ubraniami i artykulami dla dzieci i mam 152 kr, lat mam 30 i 5 lat doswiadczenia. Jesli masz jakiekolwiek watpliwosci to proponuje porozmawiac o tym z pracodawca, bo nie kazdy z nich placi wedlug taryfy. Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Magda A
(DeDee)
Nowicjusz
Podłączę się do tematu, pracowałam w handlu w Polsce 13 lat (z tego 4 lata jako kierownik sklepu, wykształcenie wyższe ekonomiczne. Kierownik coop mega dzisiaj zaproponował mi pracę sprzedawcy i stawkę 167,71. Podpowiedzcie z doświadczenia jak to się ma? Czy to jest dobra stawka na początek, jutro mam mu dać odpowiedź...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Jak na wykształcenie handlowe to może nie, ale jest nieźle. Ja rok temu dostalam 139,14 za godz. Po roku mam 145 nok i co roku bedzie troche wiecej. Jeśli bedziesz tylko zwykłym pracownikiem to uważam, że nie jest źle.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Magda A
(DeDee)
Nowicjusz
Na razie mam pracować 2 dni w tygodniu ) piątkowy wieczór i sobota, w poniedziałek mam spotkanie z nim. Rozmawialiśmy o pracy sprzedawcy, kasa, towar na sklepie, dostawy itp. W tygodniu mam stałą pracę, ale też w niepełnym wymiarze po 5 godzin dziennie.
Wykształcenie mam z rachunkowości i finansów przedsiębiorstwa, może będę mówiła perfekt norweskim to przeskoczę gdzieś do księgowości .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Przede wszystkim a Norwegii w sklepie nie jest ważne, czy jesteś szefem, czy vikarem, praca ta sama dla każdego, oczywiście troche wiecej odpowiedzialności dla szefa, ale on tak samo musi usiąśc na kasie, rozladowac towar. Na pewno twoja stawka godzinowa pódzie w góre, jeśli dostarczysz przetłumaczone i uznane dokumenty na swoje wykształcenie i lata pracy. U mnie przy podpisywaniu kontraktu była o tym mowa, ja niestety wykształcenia handlowego nie mam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Magda A
(DeDee)
Nowicjusz
Dokumenty mam przetłumaczone na angielski, wszystkie świadectwa pracy i dyplomy. Co masz na myśli pisząc uznane, czy chodzi o wykształcenie? Bo nie mam uznanych...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok